Bagaje pentru Vacanta de Iarna!


Daca v-ati apucat deja de bagajul pentru vacanta de iarna sau urmeaza sa o faceti in curand, avem si noi cateva sfaturi pentru dumneavoastra care sa va ajute sa aveti toate cele necesare in bagaj, indiferent de ce vreme va fi la destinatie. Pornind de la premisa ca va veti face vacanta undeva la munte, in tara sau in apropierea granitelor si ca bagajele de iarna sunt ceva mai complicate si complexe decat cele de vara datorita volumului mai mare si el multiplelor accesorii de care aveti nevoie, iata ce trebuie sa luati in calcul pentru a va asigura ca in vacanta veti beneficia de un confort termic optim oriunde v-ati duce. Pentru ca iarna, mai ales la munte, este mai important sa va fie cald decat sa fiti in pas cu moda, renuntati la acele haine fashion in favoarea celor calduroase. Bineinteles daca aveti haine care intrunesc ambele conditii, este perfect insa niciodata nu compromiteti sanatatea de dragul modei. Din bagajul de vacanta nu poate lipsi caciula, una groasa imblanita de preferat, fularul si manusile (chiar doua-trei perechi in caz ca unele se uda). Maieurile lycra si in special puloverele groase, normale sau oversized, oricat loc ar ocupa, nu pot fi lasate acasa, mai ales ca sunt si la moda in orice combinatie si va si feresc de frig atunci cand iesiti la plimbare. 


In ceea ce priveste incaltamintea, nu va bazati pe o singura pereche, caci se poate uda. Includeti in bagaj atat o pereche de cizme cat si una de bocanci grosi, fara a uita nici de papuci de casa imblaniti, astfel incat, la cazare sa stati lejer. Sosetele si dresurile, desi mici accesorii, sunt cele ce va pot salva sau ruina sejurul. Alegeti sosete pufoase din polar care tin cel mai cald si dresuri groase caci numai asa veti putea petrece cat timp doriti afara, in zapada. Puteti include chiar si o pereche-doua de colanti daca incap pe sub pantaloni caci va vor feri cu succes de frig. Daca mergeti cu masina personala, pe langa geaca groasa de strada (cele mai calduroase sunt cele cu puf de gasca) luati-va inca una, mai uzata eventual, cu care sa stai la cazare pe afara sau la gratar fara a va teme ca o murdariti pe cea buna. Nu uitati de cosmetice, in special creme grase care sa va protejeze pielea de ger, haine de casa si pijamale calduroase, cateva tricouri subtiri ce pot fi purtate pe sub pulovere, in care sa puteti ramane daca este prea cald si nici de echipamentul de schi daca aveti ganduri de mers la partie!

Rujul Rosu


Andreea mi-a adresat o intrebare: Ce ruj rosu intens imi recomanzi? Am incercat unul YSL care desi ramanea pe buze foarte bine se lua pe orice atingeam... asa sunt toate sau exista si unul care sa nu "migreze"? Andreea, pentru rujul rosu este foarte importanta aplicarea, dar si produsul pe care il alegi (ideal este sa fie unul rezistent la transfer sau long lasting). Genul asta de produse vin impreuna cu un balsam special de hidratare care se aplica dupa culoare (Max Factor Lipfinity sau L'oreal). De obicei rujurile, cu cat sunt mai mate, cu atat sunt si mai rezistente, dar in acelasi timp iti usuca mai mult buzele. Inainte de aplicarea rujului, trebuie sa-ti hidratezi foarte bine buzele cu un balsam de buze sau o crema hidratanta de fata. Poti sa aplici un strat subtire de fond de ten pe buze si apoi sa-l fixezi cu pudra (asa va rezista mai mult rujul). Una dintre tehnici este sa aplici un strat de ruj, dupa care sa tamponezi cu un servetel pentru a indeparta excesul. Peste primul strat de ruj aplica un strat fin de pudra (care va matifia si fixa rujul) dupa care mai aplici inca un strat de ruj. Pentru a nu se transfera pe tot ce atingi, trebuie sa ai grija sa indepartezi exesul inainte, asigurandu-te ca ramane pe buze doar cantitatea fixata deja. O alta varianta este sa aplici intai un creion de buze intr-o nuanta foarte apropiata. Iti recomand sa aplici creionul pe toata suprafata buzelor, nu doar pe contur, tocmai pentru a evita situatia de a ramana peste un timp doar conturul  rosu.

Consumabile de Calitate pentru Imprimante


Inainte sa intru in concediu de iarna am vrut sa las totul in ordine la birou si sa fac si o serie de ultime cumparaturi, astfel incat in Ianuarie cand voi reveni aici sa am la indemana toate cele necesare. Am inceput cu produsele din bucatarie precum cafea, zahar, servetele, etc, pe care nici nu mai e nevoie sa spun de unde le puteti lua pentru ca preturile lor sunt foarte apropiate, indiferent de magazinul ales. Dupa ce bucataria avea din nou tot ce trebuie pentru toate gusturile, lucrurile s-au complicat putin si am ajuns la produsele de birotica si papetarie si alte consumabile. Daca in ceea ce priveste colile A4, mapele, pixurile, agendele si altele asemenea m-am descurcat in cele din urma, problema cea mai mare a constat in gasirea unui producator si furnizor bun pentru consumabilele imprimantei. Stiam ca este nevoie de consumabile compatibile si de buna calitate astfel incat sa nu am surprize la print si nici imprimanta sa nu se deterioreze (asta se intampla daca folositi produse de calitate slaba). 


Am intrebat in stanga si in dreapta, am cautat recenzii si in final am ajuns la consumabile imprimante Active Jet despre care nu am auzit decat de bine, de la toti ce le-au incercat, fie pentru uz intr-o companie, fie pentru uz casnic. Si daca tot se vorbeste numai de bine, iar pretul sincer, m-a surprins intr-un mod placut, am zis sa le incerc. Surprinderea a continuat datorita promptitudinii cu care mi-a fost livrata comanda la sediu in aceasta perioada incarcata si nu numai! Pentru ca tonnerul era pe sfarsite l-am inlocuit cu cel nou de la Active Jet si evident, am printat cateva documente sa vad unde e calitatea mult laudata. Intr-adevar, nu am absolut nimic rau de zis. Print-ul este impecabil, calitatea superioara se vede cu ochiul liber iar pretul pentru a avea parte de asa ceva, cum v-am spus, accesibil spre mic, as putea spune. Recomand mai departe si eu Active Jet, atat pentru tonnere cat si pentru restul de produse pe care le comercializeaza precum cerneala fax, cartuse inkjet sau hartie foto.